YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Tingfinder og drama

 

Det at samle og gemme ting fra naturen i tingfinderposer, æsker og glasskabe er en enkelt og sjov aktivitet for mange børn. 

 

Det at skabe fortælling, drama-tisere og improvisere i forlæng-else heraf, kræver lidt mere.

 

Dette fortælledrama giver idéer og inspiration til, hvordan vi voksne kan skabe levende fortælling og dramatisere for børn - med naturfagligt indhold og enkle, effektfulde virkemidler.

 

 

 

"Kunsten at blæse livsånde i et forundingsskab"

 

- et fortælledrama om liv og samspil med natur

 

 

 

På stand, mark og i skov kan man samle skatte til et forundringsskab. Naturens mangfoldige fænomener og skabninger kan fascinere og befordre fantasi, nysgerrighed og erkendelse.

 

I dette fortælledrama kan man opleve, hvad en samling ting fra naturen kan finde på at gøre, hvis de pludselig bliver lyslevende og slipper ud af deres opbevaringskasser.

 

Gennem en odyssé i naturhistorie og økologi kværner vi rundt i grus og grundfjeld, flyder med blæretang og blåmusling, er på jagt med sæl og søstjerne - og møder ild og inuit.

 

Som i ethvert andet eventyr udfolder handlingen sig i de konkrete tings univers. Men i sin humor, symbolik, dramaturgi og dialog med publikum lægges samtidig i høj grad op til eftertanke om naturforståelse og pædagogik

 

 

 

 

 

 

 


Fortælledramaet varer ca. 45 minutter.

 

Forløbet kan suppleres af et indledende oplæg om arbejde med fortælling, drama og improvisation for børn.

 

Det kan desuden lægge op til efterfølgende debat om læring, dannelse og natursyn.

 

Egner sig bedst for mindre grupper (af pædagoger, lærere og forældre mv.) - helst ikke over 40 i alt, hvis deltagerne alle skal opleve sig direkte involveret.